Skokanské můstky Lužánky

bazen_top

Už jste někdy stáli deset metrů nad vodou, dívali se dolů a říkali si jaké by to asi bylo skočit dolů? V bazéně za Lužánkami si můžete zkusit, kam až sahá Váš pud sebezáchovy. Ke třem, pěti, sedmi nebo deseti metrům? Troufnete si udělat krok do neznáma?

PROČ ATRAKCI NAVŠTÍVIT?

  • Jediné profesionální skokanské můstky v republice
  • Porce adrenalinu za skvělou cenu
  • Zjistíte jaké to je padat z deseti metrů

 

CO?

Skočit do vody z kraje bazénu nebo koupaliště už vyzkoušel téměř každý kdo se nebojí vody. V bazéně za Lužánkami v Brně máte možnost skočit si z můstku ve výšce tři, pět, sedm a půl nebo deset metrů. K dispozici jsou také pružná odrazová prkna, která Vás do vody po odrazu prakticky vystřelí. Záleží jen na vaší volbě kam až si troufnete zajít. Nepotřebujete žádné speciální vybavení, stačí pouze plavky nebo kraťasy ke koupání a můžete vyrazit. Během 60 minut budete mít možností ke skokům určitě dostatek a pokud ne, můžete přijít příště znovu.

KDE?

Skočit si můžete v areálu bazénu za Lužánkami, na ulici Sportovní 486, v Brně. K místu se dostanete bez problému autem. Na zastávku Sportovní jede i autobus číslo 67. Bazén je také nedaleko zastávky Zimní stadion, kde zastavuje trolejbus linky 25 a 26. Možnosti skoků jsou při veřejných nedělních trénincích skokanů. Termíny jsou vždy vypsané na webových stránkách. Je ovšem nezbytné ohlásit se předem a to někomu z osob uveřejněných v kontaktech. Postačí pouze dodržovat pár jednoduchých pravidel.

S KÝM?

Skákat můžete jít sami nebo sebou můžete vzít klidně pár přátel. Minimálně pro vyhecování to bude zajímavější. Skákat může kdokoli. Věková hranice není dána. Skáče se na vlastní nebezpečí, za děti odpovídá jejich zákonný zástupce, případně jejich dozor.

JAK?

Stačí si pouze na webových stránkách skokanů zjistit, kdy probíhají veřejné tréninky a poté zavolat někomu, kdo je uveden v kontaktech na zmíněných webových stránkách, aby věděli že příjdete a nestalo se, že na Vás nezbyde místo. Navíc se dozvíte více informací. Pak už záleží jen na vás jestli dorazíte nebo ne. Trénink probíha vždy 60 minut, proto je lepší přijít alespoň o 15 minut předem a říci u vstupu, že jdete na skoky. K dispozici jsou samozřejmě šatny a sprchy. Na závěr se můžete občerstvit v bufetu, který je součástí plaveckého bazénu.

KONTAKTY

  • Adresa: Sportovní 486/4, 602 00, Brno
  • Web: http://skokydovody.webnode.cz/

OTEVÍRACÍ DOBA & CENÍK

Během otevřených tréninků skokanů. Termíny jsou vždy předem zveřejněny na výše zmíněném webu, většinou v neděli 20-21h.

Cena: 100 Kč / trénink (60 min.)

VIDEO

FOTOGALERIE

bazen1 bazen2

bazen3

 

DOJEM HRÁČE…

Když padl návrh, že bychom mohli do projektu zahrnout i skoky do vody z 10 metrů, lehce jsem se pousmál. První myšlenky totiž byly: „Jo, to určitě.“ Nikomu se do toho moc nechtělo, až se odvážil jeden člen týmu. A jelikož já měl k dispozici kameru, tak jsem šel s ním, abych ho při skocích natočil. Měl jsem v plánu si skočit možná z toho 3metrového 🙂 .

S námi byla na místě i slečna, která se skákáním do vody dříve zabývala, tak nám vysvětlila, co a jak. Ona to není žádná věda, jen si musíte dát pozor, abyste skočili rovně a nehodili „placáka“, to by asi nebylo z takové výšky příjemné. Ale bylo nám řečeno, že skáčeme-li po nohách, v podstatě se nemůže nic stát, jen je třeba napnout špičky, abychom nespadli na hladinu celým chodidlem.

Skočil jsem tedy ze 3 metrů (což vůbec není zanedbatelná výška) a byl jsem překvapen, jak dobrý pocit ve mně „let“ vyvolal. Tak si říkám, těch 5 metrů přece nemůže být horší… Tak tedy o stupínek výš. Myšlenkové pochody na tomto můstku byly zhruba následující: „A to je jako ten 10metrový 2x výš? Aha…“ No, radši jsem moc neotálel, nadechl se a pustil se vstříc 5 metrů hlubokému bazénu.

Na rozdíl od menšího můstku bylo už opravdu znát, že letím. Ale v pohodě, než jsem se nadál, plaval jsem ke kraji bazénu. Tak co už, jdeme na 7,5 metru. Abych měl odvahu skočit, musel jsem napřed vyšlapat na 10metrový můstek, aby mi 7,5metrový připadal nižší. Nepomohlo to. Chvíli jsem otálel a pak jsem prostě skočil. No, tak v pohodě už to nebylo. Znáte ten pocit, když jedete na horské dráze a ta najednou začne prudce klesat? Tak si to představte bez pevné půdy pod nohama 🙂 .

Musím říct, že po tomto se mi na ten nejvyšší můstek, který se nachází jen těsně pod stropem plaveckého bazénu, opravdu nechtělo. Ale nakonec jsem si řekl, že když už jsem dal tu „sedmapůlku“, tak prostě musím. Na každém schodu se bazén podezřele vzdaloval, až jsem stanul na samém vrcholu budovy. Plavci byli pro mě jakýmisi tečkami v dáli. Bylo mi řečeno, že z této výšky se skáče na Olympiádách a z větších už pouze z útesů do moře.

Pokud jste koukali na náš video sestřih (pokud ne, mrkněte na něj ), tak ta pasáž, kde přestane hrát hudba a někdo se s podvědomým výkřikem pustí z nejvyššího můstku dolů, to jsem já . Nemyslete si, že to bylo celé. Vystřihli jsme asi 5 minut nervózního přešlapování a koukání dolů, což je mimochodem velká chyba. „Dívej se před sebe, ne dolů!“ radila mi slečna. Bohužel na bazénu platí pravidlo, že po schodech se dolů nechodí. Tak jsem tedy nakonec skočil, zavřel oči (nebo já vlastně ani nevím, co jsem dělal) a čekal na dopad.

Pocity po dopadu netřeba popisovat, kombinace úlevy a radosti je zachycena na videu.

Byl to super zážitek, ale sám nevím, zda bych se odvážil na 10metrový skok znovu. Určitě by se to bez pár minut „přípravy“ neobešlo. Můžu ale říct, že jsem skočil do vody z 10 metrů, což je super. Takže pokud máte alespoň trochu rádi adrenalin, jděte do toho!

Napsat komentář